Emadepäeva tähistatakse Eestis igal aastal mai teisel pühapäeval. Lääneranna valla noored Hanna Malk ja Lii Urb valmistasid üheskoos emadepäevaks kondenspiima-toorjuustu koogi, tegid sellest video ning jagavad õpetusi, et ka nooremad saaksid video põhjal oma emale koogi valmistada.
Ema vastab keskmiselt ühe päeva jooksul kuni kolmesajale oma laste esitatud küsimusele, mis teeb umbes 94 800 küsimust aastas.
Minu ema on kõige parem, sest..
“Minu ema on kõige parem, sest ta on alati olemas ja leiab igale olukorrale lahenduse. Ta on mulle tohutu eeskuju,” Hanna Malk.
“Minu ema on kõige parem, kuna ta jõuab alati kõikjale ja aitab mul iga olukorraga hakkama saada. Ta on väga motiveeriv, inspireeriv ja imeline,” Lii Urb.
Imelist emadepäeva!
Kondenspiima – toorjuustukoogi valmistamine
VAJA LÄHEB:
- 3 muna
- 1 pakk valgeid Selga küpsiseid
- Pool pakki Selga šokolaadiküpsiseid
- 90 g sulatatud võid
- 400 g maitsestamata toorjuustu
- 300 g kondenspiima
- Veidikene sidrunimahla
VALMISTAMISE ÕPETUS:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Purusta küpsised ja sega need omavahel. Sulata või, kalla küpsisepuru hulka ning sega ühtlaselt. Kui segu tundub liiga kuiv, lisa sulatatud võid. Kalla purusegu vormi põhja ja suru ühtlaseks. Vahusta toorjuust hoolega, vahepeal lükka see servadelt põhja ja vahusta kuni on kreemjas segu. Kalla juurde kondenspiim ja sega ühtlaseks kreemiks. Lisa ükshaaval munad. Soovitatav on muna enne klaasi või kaussi lüüa, kuna siis on kergem koored vajadusel välja korjata. Sega segu ühtlaseks. Lisasoovi järgi natukene sidrunimahla. Kalla vormi, aga ettevaatlikult, et põhi üles ei tõuseks. Kata kook fooliumiga, kuna siis jääb see ilusat kollakat tooni. Aseta kook ahju ja küpseta 1 tund. Kaunista ja serveeri. Kook maitseb võrratult maasikatoormoosiga. Head nautimist!